Volledig scherm
© Thinkstock

WestRock in Roosendaal volgend jaar dicht: 125 man op straat

ROOSENDAAL - De Roosendaalse verpakkingsfabrikant WestRock, het vroegere Mead, gaat 'rond het eerste kwartaal van 2017' sluiten.

Daardoor verliezen 125 mensen waarschijnlijk hun baan. FNV Media & Cultuur-bestuurder Paul Smink wijt de sluiting onder andere aan concurrentie uit lagelonenlanden.

"De Europese en Amerikaanse hoofdkantoren zeggen dat er te veel concurrentie in de markt is. Daarom moest een fabriek sluiten. Bij de fabriek in Tsjechië zijn de lonen lager en de Duitse heeft betere cijfers, dus is de keuze op de Roosendaalse gevallen."

De 125 medewerkers van 'staf en productie' hebben volgens Smink weinig kans op een plek ergens anders in het bedrijf. "Het lijkt erop dat ze boventallig zijn en dus met ontslag worden geconfronteerd."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.