Volledig scherm
© Thinkstock

West-Brabantse gemeenten gaan door met dienstencheques

ETTEN-LEUR - Inwoners van Roosendaal, Halderberge, Etten-Leur, Moerdijk, Zundert en Rucphen kunnen ook in 2017 huishoudelijke hulp inkopen via dienstencheques. Hoewel de rijksbijdrage voor de cheques per 1 januari vervalt, hebben de zes gemeenten besloten om het aanbod te handhaven. Dat is donderdag bekend geworden.

Dienstencheques zijn bedoeld voor mensen met een Wmo-indicatie, mensen die mantelzorg ontvangen of zelf mantelzorger zijn. Met de cheques kan extra huishoudelijke hulp ingekocht worden. Ze zijn niet bedoeld om bestaande hulp in de huishouding te vervangen. Omdat het voorziet in een maatschappelijke behoefte vinden de zes gemeenten het belangrijk om het aanbod in de lucht te houden. Ze moeten hiervoor zelf in de buidel tasten.

Voor één uur extra huishoudelijke hulp geldt een eigen bijdrage van 5 euro. De totale kosten per uur bedragen 22, 50 euro. De gemeenten betalen dus het overgrote deel van de kosten, 17,50 euro.

De dienstencheques bestaan al sinds 2015. Eind dat jaar besloot Roosendaal de eigen bijdrage te verlagen van 10 naar 5 euro om het gebruik door met name mantelzorgers te stimuleren.

Het handhaven van de dienstencheques werd donderdag bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring door Halderberge, Etten-leur, Moerdijk, Zundert en Rucphen. Maar Roosendaal loopt daarmee in de pas, aldus een gemeentewoordvoerster.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stappen in de Damstraat: 'Je kon hier over de koppen lopen'
  PREMIUM
  roosendaal 750 jaar

  Stappen in de Damstraat: 'Je kon hier over de koppen lopen'

  ROOSENDAAL - Hoe ruig het er vroeger aan toe kon gaan, hoe rustig is het er nu. Vrijwel niets in de Damstraat herinnert nog aan het 'Barcentrum' dat zijn hoogtepunt beleefde in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. ,,Je kon er op vrijdag en zaterdag over de koppen lopen. Roosendaal was beroemd vanwege de Damstraat. Zelfs uit Rotterdam en Breda kwamen ze hier naar toe om uit te gaan'', lacht Ger Hol (60).

poll

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

 • Eens (55%)
 • Oneens (45%)
852 stemmen

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

 • ja (55%)
 • nee (45%)
848 stemmen