Prinses Wendy Verhoeven van Nispen.
Volledig scherm
Prinses Wendy Verhoeven van Nispen. © peter van trijen/pix4profs

Wendy Metske stopt na drie jaar als Prinses van Aopelaand

NISPEN - Carnaval 2020 wordt het laatste leutfeest waarbij de leut in Nispen wordt aangevoerd door Prinses Wendy. Op carnavalsdinsdag zwaait ze af. Wendy Metske heeft die rol dan drie jaar vervuld. 

Daarmee was ze niet alleen de allereerste prinses van Aopelaand, ze was ook de eerste vrouw in West-Brabant die het tot carnavalsprinses schopte. 

Te druk

Maar Metske heeft tegenwoordig steeds drukker gekregen met haar werk, zo laat de stichting weten. Daardoor kan ze zich niet meer voor de volle honderd procent inzetten voor het Nispense carnaval. 

De carnavalsstichting biedt Metske daarom op de dinsdag van carnaval een afscheidsreceptie aan. Die wordt gehouden in café De Gouden Leeuw, van 19.00 uur tot 21.00 uur. 

Drukke laatste dag

Daarmee is Metske er echter nog niet. Na die receptie staat er nog een aantal traditionele carnavalsbijeenkomsten op stapel, waar de Nispense hoogheid nog wordt verwacht. 

Daarbij gaat het onder meer om het Centebal, het uitreiken van het laatste veldteken en het haring happen. Pas na het afschieten van de kraai rond middernacht is Wendy Metske prinses-af.