Wel rotonde, geen fietpad bij Majoppeveld Roosendaal

Een rotonde op de kruising op het viaduct over de A58, een landbouwsluis aan de Lage Zegstraat, de verbreding van de Leemstraat en een verruiming van de bocht Leemstraat-Nelson Mandelaweg. Dat zijn de verkeersmaatregelen op het Roosendaalse bedrijventerrein Majoppeveld. In het rijtje ontbreekt een vrijliggend fietspad.

De gemeenten Roosendaal en Rucphen hebben samen met ondernemers, bewoners, VVN en de Fietsersbond de situatie bekeken en zijn tot deze maatregelen gekomen. De gemeente Roosendaal heeft hier één miljoen euro voor vrijgemaakt. 

Op de Lage Zegstraat komt een landbouwsluis om het sluipverkeer te weren. Door extra verlichting aan te brengen en het wegdek te verbeteren, moet de Lage Zegstraat een ideale fietsverbinding worden tussen Zegge en Roosendaal. Dat is meteen een goed alternatief voor de Leemstraat. Na uitvoerig wikken en wegen is toch besloten daar geen vrijliggend fietspad aan te leggen. Deze zou nooit optimaal veilig zijn omdat er veel inritten en zijwegen worden doorsneden. Wel steekt de gemeente 4 ton in het verbreden van de Leemstraat zodat die overal minstens zeven meter breed is.

Sinds de opening van de Nelson Mandelaweg is duidelijk dat de bocht vanaf de Leemstraat niet ideaal is aangelegd, met name voor vrachtwagens is de bocht te krap. Deze wordt daarom verruimd. Een belangrijke wijziging is de aanleg van een rotonde op het viaduct. Daar komen de Onze Lieve Vrouwestraat vanuit Zegge, de Rijksweg-Noord vanuit Majoppeveld en de afrit van de A58 samen. De rotonde krijgt een enkele strook, wordt geschikt gemaakt voor zwaar vrachtverkeer en zorgt voor een snelheidsremmend effect.