Volledig scherm
Afgelopen winter werd er archeologisch onderzoek in de buurt van de Bulkstraat verricht. Hier worden vanaf mei tientallen huizen gebouwd. © peter van trijen/pix4profs

Wel archeologische vondsten in Wouw, maar bouw woningen kan gewoon doorgaan

WOUW - Het extra onderzoek naar de archeologische vondsten op het bouwterrein van De Hoogt in Wouw, leidt niet tot vertraging van het nieuwbouwproject. 

Volledig scherm
Een schets van bouwplan De Hoogt in Wouw met onder de Bulkstraat en rechtsboven de Plantagebaan. © gemeente Roosendaal

Dat laat het Roosendaalse college van B en W weten aan de fractie van de Roosendaalse Lijst. Maanden geleden werden tijdens het bouwrijp maken van de percelen aan de zuidkant van de Bulkstraat archeologische resten aangetroffen waardoor extra onderzoek nodig bleek te zijn. Veel toekomstige bewoners van De Hoogt vreesden voor vertraging van de bouwwerkzaamheden, maar volgens de gemeente is dat niet het geval.  De percelen worden nog deze maand bouwrijp opgeleverd aan de nieuwe eigenaren, aldus het college in een reactie op vragen van Roosendaalse Lijst. 

Het extra bodemonderzoek leverde restanten van bebouwing uit de late ijzertijd en de middeleeuwen op. Ook werd er aardewerk en zelfs verkoolde eikels uit de ijzertijd gevonden. 

Plan De Hoogt bestaat uit 65 koopwoningen, het is een project van de gemeente Roosendaal en Jawel Bouw. Het is voor het eerst in twintig jaar dat er in Wouw weer ruimte is voor vrije kavelbouw. De laatste jaren was er in het dorp alleen sprake van inbreiding en niet van uitbreiding. De vraag naar deze woningen was veel groter dan het aanbod. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement