Wegenbouwer Oomen gaat voor korte pijn in centrum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Portefeuillehouder Frits Harteveld van de gemeente Halderberge gebruikt zelf steeds vaker de term 'centrumroute' in plaats van 'doorgaande route'. Doorgaan doet aannemer Gebroeders Oomen wel, maar doorgaand verkeer is door alle wegopbrekingen onmogelijk.

,,We hebben voor de korte pijn gekozen'', legt Mano Oomen uit bij de aftrap van de tweede fase van het werk. In de eerste helft van het jaar zijn de 'uiteinden' aan de Bosschendijk en Kuivezand van nieuw straatwerk voorzien, nu komt het middengedeelte aan bod.

Daarnaast gaat ook de Bosschendijk vanaf volgende week deels op de schop. Er komt een nieuwe rotonde ter hoogte van het voormalige politiebureau en een nieuwe entree naar het bedrijventerrein Velletri. Eind dit jaar moet de klus klaar zijn. Dat is binnen negen maanden. Ondanks alle ongemakken voor verkeer en Oudenbosschenaren, is er ook begrip. Volgens wethouder Harteveld is dat te danken aan de goede communicatie. ,,De app met alle info over actuele werkzaamheden en bereikbaarheid is liefst 1250 keer gedownload. Oomen zet bij elke verandering een paar dagen verkeersregelaars in. En ondernemers bedenken spontaan acties om hun klanten tegemoet te komen.''

Bij de spoorwegovergang moet de weg ook nog vervangen worden en de slagbomen ingekort. Dat gebeurt in het eerste kwartaal 2018. Harteveld hoopt dat, mocht de pastorie verdwijnen, ook het plein voor de basiliek een stenen tapijt krijgt in de stijl van de doorgaande, pardon centrumroute.

Werkzaamheden centrumroute Oudenbosch gaan tweede fase in.
Volledig scherm
Werkzaamheden centrumroute Oudenbosch gaan tweede fase in. © Wim van den Broek