Volledig scherm
PREMIUM
Splesj boft met openingsweekend © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Waterspeelpark Splesj in Hoeven boft met openingsweekend: ‘Dit weer... Wat wil je nog meer?’

HOEVEN - ,,Joh het is fokking koud, gek!”, schreeuwt Rick (14) naar zijn vrienden. Hij is zojuist in het buitenbad van Splesj gedoken, dat dit paasweekend voor het eerst dit jaar weer geopend was.

Daarmee viel het waterspeelpark van camping Bosbad Hoeven met de neus in de boter. Want het water mag dan fris aanvoelen, met het kwik ruim boven de twintig graden is dat geen enkel probleem. Ook niet voor Rick. ,,Het is ook juist wel lekker. We hebben vakantie, het is mooi weer, dus wij dachten; lekker naar het zwembad.”

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’