Volledig scherm
Fascinerend, die wonderbaarlijke Passage in de Roosendaalse binnenstad. Misschien een dierbare plek voor u als inwoner van Roosendaal? © peter van trijen/het fotoburo

Wat is uw meest dierbare plek in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Roosendaal is dit jaar 750 jaar jong. Aan de vooravond van de feestweek vanaf 21 september richt BN DeStem in een serie verhalen de schijnwerpers op de jarige stad en haar inwoners. We kennen Roosendaal als de stad van de monumentale Sint Jan, natuurgebied Visdonk en het eigentijdse Rosada. Natuurlijk ook van speeltuin Vrouwenhof en de bonte Passage.

Maar welke plek is u als Roosendaalse burger het meest dierbaar? Misschien is dat wel een onooglijk plekje waar een bijzonder verhaal aan kleeft. Een straathoek misschien waar u een geliefde tegen het lijf liep. Of een gebouw dat om persoonlijke reden heel diep in uw hart zit.

Verslaggever Franka van der Rijt wil het graag van u horen. De mooiste verhalen worden kort voor de feestweek gepubliceerd in BN DeStem, in de krant en online. 

Reacties per mail naar Franka.vanderrijt@bndestem.nl

Volledig scherm
Rust en ruimte bij het Rozenven in landgoed Visdonk. © Robert van den Berge
Volledig scherm
Monumentaal plaatje in Roosendaal: de St. Jan aan de Bloemenmarkt. © Robert van den Berge
  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.