Volledig scherm
Fascinerend, die wonderbaarlijke Passage in de Roosendaalse binnenstad. Misschien een dierbare plek voor u als inwoner van Roosendaal? © peter van trijen/het fotoburo

Wat is uw meest dierbare plek in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Roosendaal is dit jaar 750 jaar jong. Aan de vooravond van de feestweek vanaf 21 september richt BN DeStem in een serie verhalen de schijnwerpers op de jarige stad en haar inwoners. We kennen Roosendaal als de stad van de monumentale Sint Jan, natuurgebied Visdonk en het eigentijdse Rosada. Natuurlijk ook van speeltuin Vrouwenhof en de bonte Passage.

Maar welke plek is u als Roosendaalse burger het meest dierbaar? Misschien is dat wel een onooglijk plekje waar een bijzonder verhaal aan kleeft. Een straathoek misschien waar u een geliefde tegen het lijf liep. Of een gebouw dat om persoonlijke reden heel diep in uw hart zit.

Verslaggever Franka van der Rijt wil het graag van u horen. De mooiste verhalen worden kort voor de feestweek gepubliceerd in BN DeStem, in de krant en online. 

Reacties per mail naar Franka.vanderrijt@bndestem.nl

Volledig scherm
Rust en ruimte bij het Rozenven in landgoed Visdonk. © Robert van den Berge
Volledig scherm
Monumentaal plaatje in Roosendaal: de St. Jan aan de Bloemenmarkt. © Robert van den Berge
  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’