Volledig scherm
Feestelijke intocht avondvierdaagse in Roosendaal, in de op achtergrond is moeder trots op haar meiden. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs

Wandelaars van vierdaagse massaal gehuldigd in Roosendaal

ROOSENDAAL - De 3100 ingeschreven deelnemers van de avondvierdaagse zijn donderdagavond massaal door familie en vrienden ingehaald tijdens het defilé op de Zundertseweg en Langdonk in Roosendaal. 

,,In totaal lopen er wel zo'n 5.000 mensen mee tijdens de avondvierdaagse. We hebben dat weleens geteld. Omdat bijna 90 procent van de inschrijvingen kinderen van de basisscholen zijn, lopen er heel veel ouders mee, maar die zijn dus officieel niet ingeschreven,"vertelt voorzitter Ronny Weemaes.

Weemaes is heel tevreden over het hele verloop van de vierdaagse. ,,Je kan veel regelen, alleen het weer heb je geen invloed op. En dat goede weer dat we hebben gehad, heeft zo'n goede invloed op de lopers. Iedereen is heel ontspannen en loopt rustig de afstanden. Met slecht weer en regen zie je dat iedereen haast heeft om snel bij de finishlijn te zijn. De sfeer is prima geweest."

Ook het defilé werd onder prima weersomstandigheden en grote belangstelling van familieleden en vrienden van de wandelaars verlopen. Het looporkest van Muziekvereniging Roosendaal liep vooraan bij de stoet, terwijl verschillende muziekbandjes aan de kant van de weg speelden.

Volledig scherm
Feestelijke intocht van de avondvierdaagse in Roosendaal. Foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement