Volledig scherm
© Thinkstock

Wandelaar in Essen vindt foetus

ESSEN - Gisteravond heeft een voorbijganger een foetus aangetroffen in de struiken naast de Beliestraat in het centrum van het Belgische Essen. De man was met zijn hond aan het wandelen en het was de hond die in de struiken iets opmerkte. Het ging om een foetus tussen 13 en 15 weken oud.

De man verwittigde de politie die de straat en de ruime omgeving afgrendelde. De brandweer plaatste een tent over de vindplaats en zorgde voor extra verlichting om de buurt uit te kammen.

Woordvoerder van PZ Grens, Patrick De Smedt: “Het is duidelijk dat het om een menselijke foetus gaat. Wij kunnen niet uitmaken hoe oud de foetus was en of het levend is achtergelaten. Gespecialiseerde diensten en de wetsdokter voeren nu het onderzoek.”

Antwerps parketwoordvoerder Lentl Jespers deelde mee dat de foetus 10 centimeter groot en tussen 13 en 15 weken oud is.

”De wetsdokter moet uitmaken of de foetus levensvatbaar was. In dat geval kunnen wij te maken hebben met een illegale vruchtafdrijving. Dat is een strafbaar feit. Het kan echter ook om een miskraam gaan waarbij de zwangerschap spontaan werd afgebroken.”

Wie de foetus in de struiken heeft achtergelaten, zal niet eenvoudig te achterhalen zijn. De politie heeft, behalve de voorbijganger, geen getuigen. Ook de buurtbewoners hebben niets vreemds opgemerkt.