Voorbeeld van wassen driehoek voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar
Volledig scherm
Voorbeeld van wassen driehoek voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar

Waar zijn 50 driehoeken voor Roosendaalse Ouwe Sok?

ROOSENDAAL - Léon Vermunt en Ruben van de Ven zijn erg druk  aan het werken aan de Ouwe Sok, het kunstwerk voor Roosendaal 750 jaar. Ze missen alleen vijftig driehoeken die ze hard nodig hebben voor het standbeeld.

Alle Roosendalers mogen deelnemen aan het kunstwerk voor het jubileum van de stad. Ze kunnen tegen een kleine vergoeding bij de VVV wassen driehoeken ophalen. Na bewerking van de driehoeken moesten de driehoeken ook weer worden ingeleverd bij de VVV op de Markt.

De kunstenaars zijn bij het bewerken van de wassen driehoeken naar brons er achter gekomen dat ze vijftig driehoeken kwijt zijn. 

,,Van de 302 verkochten driehoeken bij de VVV, zijn er 252 ingeleverd. We vragen ons af waar de driehoeken gebleven zijn die we dus nog missen," vertelt Van de Ven. 

Maquette voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar
Volledig scherm
Maquette voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar © Roosendaal 750 jaar

Van de Ven en Vermunt hebben intussen meer dan 200 door Roosendalers in was gemaakte driehoeken verwerkt in het atelier. Voor het in elkaar zetten van de hele sok hebben ze over de driehonderd driehoeken nodig. Om verder te werken aan het project hopen ze dat de vermiste driehoeken snel nog worden ingeleverd bij de VVV.

,,We hebben met uiterste inleverdatums gewerkt in april en daarna mei, omdat we de spullen graag snel wilde hebben zodat we aan de slag konden. Misschien zijn er Roosendalers die denken dat de driehoeken niet meer ingeleverd konden worden na die datums. Maar dat is niet zo, we hopen dat de driehoeken waar we om zitten te springen alsnog naar de VVV op de Markt worden gebracht."

 Alle inwoners van Roosendaal kunnen het hele jaar ook nog spullen aanleveren voor de tijdcapsule in de Ouwe Sok in een doos die bij de VVV staat. 

De tijdcapsule in de sok bestaat uit 12 kisten, waarin creatieve uitingen, mooie herinneringen en allerhande spullen kunnen worden gestopt.

Voorbeeld van wassen driehoeken voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar
Volledig scherm
Voorbeeld van wassen driehoeken voor kunstwerk Ouwe Sok voor Roosendaal 750 jaar