Volledig scherm
PREMIUM
Het is Ladies Fly Inn, dat wil zeggen dat zo veel mogelijk vrouwelijke piloten bijeen komen op Breda Airport/Seppe. © Pix4Profs/Tonny Presser

'Vrouwen ondervertegenwoordigd in de luchtvaart, op het idiote af’

BOSSCHENHOOFD - In Nederland is slechts een klein percentage van de piloten vrouw. Dat moet veranderen, vinden de leden van Stichting Nederlandse Vrouwen in de Luchtvaart. 

Afgelopen weekend kwamen ze samen op vliegveld Seppe. Van paragliders en ballonvaarders tot zweefvliegtuigpiloten en skydivers waren aanwezig.

,,Het imago moet eraf", vindt Annemariek Koremans uit Oud Gastel. Zelf is ze een motorvlieger. ,,Veel mensen denken dat het een mannenhobby is en dat het veel kost. Dat valt echt reuze mee. Er moeten meer jonge vrouwen bij, die zijn ondervertegenwoordigd tot op het idiote af in deze moderne maatschappij." Een vliegbrevet halen kost wat tijd en moeite, maar is het meer dan waard, vindt Koremans. ,,Het is echt een uitdaging. Als je vliegt, ben je daarop gefocust en denk je aan niks anders. Het is een soort mindfulness."

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”