Vorig jaar speelde het Openlucht Theater Nispen het stuk Drie Maal Plankenkoorts.
Volledig scherm
Vorig jaar speelde het Openlucht Theater Nispen het stuk Drie Maal Plankenkoorts. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Voorstellingen van Openlucht Theater Nispen geliefd in heel West-Brabant

NISPEN - ,,Als klein intiem openluchttheater voorziet Openluchttheater Nispen duidelijk in een behoefte voor dorpsbewoners en mensen uit de regio", meent voorzitter Mariska Wagemakers van Stichting Openluchttheater Nispen als zij terugblikt op het eerste lustrum.

,,Vanaf het begin is het theater met warme belangstelling omarmd. De publieke belangstelling wordt ieder jaar groter en artiesten komen dolgraag terug." Voorzitter Wagemakers denkt dat vooral het kleinschalige karakter mensen aantrekt: ,,Artiesten en publiek zitten dicht op elkaar. Hierdoor ontstaat een bijzondere chemie."

Mobiele overkapping

Daarnaast zorgt het gevarieerde programma voor brede publieke belangstelling. Muziek, theater, exotische- of kunstmarkten, goochelaars, liedjesprogramma's voor kinderen en sportieve activiteiten wisselen elkaar vanaf half mei tot het einde van het jaar af. ,,We hebben ondertussen een heel netwerk van gezelschappen en artiesten opgebouwd", vertelt Wagemakers trots. ,,Als ik over iets hoor waarvan ik denk dat het wel eens iets voor ons theater zou kunnen zijn, reis ik soms door het hele land."

Naast de belangstelling zijn ook de mogelijkheden van het theater gegroeid door een mobiele overkapping. ,,Deze kon worden aangeschaft met geld dat het Bewoners Platform een paar jaar terug kreeg door het winnen van de dorpenderby", vertelt de voorzitster. ,,Daardoor kan bij slecht weer een voorstelling doorgaan."

Quote

Door de mobiele overkap­ping kan een voorstel­ling bij slecht weer doorgaan

Mariska Wagemakers van Stichting Openluchttheater Nispen

Opknapbeurt 

Quote

Ons thema is tenslotte: Dit theater is ook van jou!

Mariska Wagemakers van Stichting Openluchttheater Nispen

Wagemakers prijst de inzet van de vrijwilligers die het functioneren van het theater mogelijk maakt: ,,Zij hebben het theater aangekleed. Er kwam een groenvoorziening. Anderen maakten een omheining die tevens functioneert als grote zitbank. En sinds twee jaar hebben we een tweedehands toiletwagen die wat betreft techniek en schoonmaak door vrijwilligers wordt onderhouden. Voor dit jaar staat een opknapbeurt voor schilder- en stuc- en mozaïekwerk gepland.”

Wagemakers hoopt verder dit seizoen camerabewaking te realiseren om kleine baldadigheden te voorkomen. ,,Het theater kan hierdoor een fijne plek blijven waaraan iedereen plezier beleeft. Ons thema is tenslotte: Dit theater is ook van jou!"

Gevarieerd programma

Het seizoen opent 12 mei met een middagconcert door het Matinee-orkest van Muziek Vereniging Roosendaal. Naast diverse markten staan met Dolle Pret met Bart Juwett, Duivelsbrug door Mannen van Naam en De Vijf Raven door het Roosendaals Toneel bijzondere theatervoorstellingen geprogrammeerd. Een programmaoverzicht is te vinden via www.oltn.nl.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.