'Super witte kristallen' 3-MMC worden legaal via internetwinkels en smartshops verkocht maar zijn volgens gebruikers en ‘super verslavend’.
Volledig scherm
PREMIUM
'Super witte kristallen' 3-MMC worden legaal via internetwinkels en smartshops verkocht maar zijn volgens gebruikers en ‘super verslavend’. © Tom Kiel

‘Voor een gevoelige, kwetsbare groep zijn ze enorm verslavend en verwoestend’, alarm in West-Brabant over opkomst flakka en 3-mmc

BREDA - De verslavingszorg in West-Brabant slaat alarm over de opmars van extreem verslavende designer drugs, met name flakka en 3-mmc. Gebruikers zelf waarschuwen voor een nieuwe verslavingsgolf. Ze roepen om stevig overheidsingrijpen tegen deze (nog altijd) legaal verkrijgbare middelen, ook wel bekend als Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS).

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?