Volledig scherm
De zaal luistert. © Peter de Brie

Volle zaal luistert naar uitleg over Nieuwbouw Bravis

Lees terugWOUW - Een volle zaal luisterde maandagavond gespannen bij de eerste van twee informatie-bijeenkomsten in De Geerhoek in Wouw over de bouw van het nieuwe Bravis ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal. 

Bravis-bestuurders Hans Ensing en Bianka Mennema en voorzitter Richard Pal van de medische staf gaven uitleg over het waarom van een nieuw ziekenhuis en waarom de nieuwbouw niet in Bergen op Zoom, maar bij groene long Bulkenaar langs de A58 bij Roosendaal is gepland. Inwoners, die zich van te voren moesten aanmelden voor de bijeenkomst, kregen gelegenheid om gerichte vragen te stellen. 

Lees hieronder het Twitterverslag van de informatieavond terug:

Wat is de situatie?

De keuze voor nieuwbouw in Roosendaal werd half april bekendgemaakt. Bergen op Zoom ijverde voor de locatie Zoomland in de oksel van de A4/A58, maar de raad van bestuur van Bravis ziekenhuis gaf de voorkeur aan Bulkenaar. Deze locatie is ruimer en biedt het ziekenhuis meer ontwikkelingsmogelijkheden naar de toekomst, aldus Ensing en Mennema. In Bergen op Zoom zijn er zorgen over de aanrijtijden naar de Roosendaalse nieuwbouwlocatie, terwijl Roosendalers vragen hebben over de ontsluiting van het nieuwe ziekenhuis en de gevolgen daarvan voor woonwijk Tolberg.

Plan is dat het nieuwe ziekenhuis in 2025 gereed is. Op dit moment zijn dure ziekenhuisvoorzieningen zoals de intensive care en complexe zorg verdeeld over de bestaande vestigingen in Roosendaal en Bergen op Zoom. Bravis wil uit kosten- en efficiency-overwegingen concentratie op één nieuwe hoofdlocatie. De verwachting is ook dat in de toekomst steeds meer ziekenhuiszorg wordt verplaatst naar huisartsenpraktijken en kleinere poli’s. In Bergen op Zoom blijft een poliklinische voorziening. Wat er met de bestaande ziekenhuizen gebeurt, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
Hans Ensing, Richard Pal en Bianka Mennema lichten besluit nieuwbouw ziekenhuis toe. © Peter de Brie
Volledig scherm
De actiegroep Red Bravis Bergen is met protestborden aanwezig. © Peter de Brie
Volledig scherm
De locatie Bulkenaar, waar het nieuwe Bravis ziekenhuis gebouwd gaat worden, ligt ter hoogte van woonwijk Tolberg in Roosendaal. © Bravis
Volledig scherm
Huidige Bravis ziekenhuis in Roosendaal, mei 2019 © Bravis ziekenhuis
 1. Bemiddeling bij huishoudelijke hulp in Roosendaal levert flink pakket met verbeterpunten op
  PREMIUM

  Bemidde­ling bij huishoude­lij­ke hulp in Roosendaal levert flink pakket met verbeter­pun­ten op

  ROOSENDAAL - Het bemiddelingsproces rondom de problemen met de huishoudelijke hulp in Roosendaal heeft een pakket met 45 verbeterpunten opgeleverd. Maar nóg belangrijker volgens mediator René Mol: ,,Alle partijen zitten tegenwoordig samen aan tafel om te praten over hoe ze samen de huishoudelijke hulp verder kunnen verbeteren. Iedereen wil hier zijn best voor doen, dat is de grootste winst.’’
 2. Oud-Roosendalers Kiki en Joost winnen Hermans Pop-Up Restaurant

  Oud-Roosenda­lers Kiki en Joost winnen Hermans Pop-Up Restaurant

  ROOSENDAAL - Na een bloedstollende finale zijn oud-Roosendalers Kiki Bosman (24) en Joost van den Branden (35) de winnaars geworden van het RTL4-programma Hermans Pop-Up Restaurant. Na een wekenlange strijd in verschillende landen rond de Middellandse Zee hebben zij de sleutel ontvangen van het nieuwe restaurant van Herman den Bijker in de voormalige citrusveiling in de Rotterdamse Merwehaven. Dat gaat het stel de komende maanden samen runnen, met Kiki als maître en Joost als kok.