Volledig scherm
PREMIUM
Het team van SV-Sprundel voor de Roparun: Ilse Melissen, Inge Peeters, Maud van der Linden, Corine Rokx, Wouke Rokx, Femke Mensen en Susanne Peeters. © Joris Knapen/Pix4Profs

Voetbalvriendinnen van SV Sprundel lopen samen de Roparun: ‘Huilen wordt het sowieso’

SPRUNDEL - Ilse Melissen werd twee jaar geleden bij toeval gegrepen door de Roparun. Nadat haar schoonvader overleed aan kanker, wilde ze nog maar één ding: met een eigen team van Parijs naar Rotterdam lopen. Niet alleen de meiden van haar voetbalelftal schoten haar spontaan te hulp, maar héél SV Sprundel. Met Pinksteren gaat het gebeuren. 

Volledig scherm
Susanne Peeters en Ilse Melissen © Pix4Profs / Joris Knapen

Nerveus gegiechel voor de start. De voetbalmeiden met wie Ilse Melissen (23) de Roparun wil lopen, beginnen op een winderige Koningsdag in Oud Gastel aan hun eerste grote test: de halve marathon. De meesten hebben nog nooit aan een hardloopwedstrijd meegedaan.

Na twee uur rennen ze blij over de finish. ,,Ik vond het op zich niet zwaar, maar hoe saai is dit”, zegt stuiterbal Melissen (‘Op het veld kunnen ze me overal neerzetten’) in de achterzaal van het plaatselijke café, die tot kleedkamer is gebombardeerd. ,,Alleen maar weiland, weiland, weiland.”

Even verderop staat looptrainer Jan Muller, de man die samen met Adrie van de Lindeloof de voetbalsters van SV Sprundel in de maanden ervoor probeerde klaar te stomen voor de 520 kilometer lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Hij kijkt met een mix van ongeloof en bewondering naar vijf uitgelaten vrouwen. ,,Hij stond daar bijna met tranen in zijn ogen. Toen dacht hij: dit komt goed’’, staat Conny van Meer (49, ‘Rechtshalf, vroeger linksvoor) bij. Het was het keerpunt in een opmerkelijk verhaal.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    OUDENBOSCH - Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”