Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRic Media

Voetballer (40) schopt tegenstander tegen het hoofd: 'Hoe kan 'n speler uit een gezelligheidsteam zoiets doen?'

ETTEN-LEUR - ,,Zeer kwalijk dat een speler uit een vriendenelftal kennelijk zo uit z'n slof geschoten is.'' Peter Groeneveld, voorzitter van voetbalvereniging Victoria'03 praat op geen enkele manier recht wat er op het sportpark van DSE Etten-Leur zondagmiddag gebeurde.

Daar zou een 40-jarige speler van het derde elftal van Victoria '03 uit Oudenbosch een tegenstander tegen zijn hoofd hebben getrapt. De man is door de politie aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Afgefloten

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. De wedstrijd DSE 3 tegen het derde van Victoria '03 begon vanochtend om elf uur. De Oudenbossche speler is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De scheidsrechter blies de wedstrijd vlak voor tijd af bij een stand van 4-2 voor de thuisploeg.

'Treurig' 

Groeneveld was geen getuige van het voorval. ,,Treurig dat zoiets gebeurt. We hebben onze wens op een spoedig herstel op het  slachtoffer overgebracht en telefonisch contact gehad met het DSE bestuur.'' Op een strafmaatregel voor de betreffende speler wil Groeneveld nog niet vooruitlopen. ,,Eerst moeten we meer feiten weten weten hoe het zo uit de hand kon lopen.'' 

Gezelligheidsteam 

Volledig scherm
Victoria '03 © Victoria '03

Bij de Victoria-voorzitter staat het derde elftal juist bekend om z'n gemoedelijke karakter. ,,Een gezelligheidsteam voor de derde helft. Het zijn allemaal oud-spelers uit het eerste elftal, die puur voor de lol op een lager niveau op zondag nog een balletje trappen. Ik begrijp er niets van.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”

poll

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

 • Eens (49%)
 • Oneens (51%)
598 stemmen