Vliegveld Seppe: 25 klachten afgelopen jaar over laagvliegen

BOSSCHENHOOFD - Bij Breda International Airport in Bosschenhoofd zijn het afgelopen jaar 25 klachten over geluidsoverlast binnengekomen. Dat deelde luchthavendirecteur Charles Jacobs deze week mee aan de Commissie Regionaal Overleg Seppe (CROSE) die twee keer per jaar bijeen komt om allerlei zaken rondom het gebruik van het vliegveld door te nemen.    

Van de 25 klachten die tussen 1 oktober 2016 en 1 oktober 2017 werden gemeld, kwamen er 15 van één adres en ze gingen allemaal over laagvliegen. Naast de 25 klachten kwamen er zo'n honderd 'meer vrijblijvende' telefoontjes binnen waarin mensen volgens Jacobs vragen stellen, maar die niet echt klacht gezien moeten worden.

,,We nemen altijd contact op met de vliegers na een melding van overlast. Het gaat nooit om opzettelijke fout van piloten", zei Jacobs. ,,Soms gaat het ook om inspectievluchten van bijvoorbeeld Defensie. Daar geven we uitleg over, maar daar hebben we zelf geen zeggenschap over."

Volgens Jacobs komt het klachtenoverzicht van de luchthaven ongeveer overeen met het aantal meldingen dat bij de provincie binnenkomt. 

In het voorgaande vliegjaar (1 oktober 2015  tot 1 oktober 2016) kwamen bij Seppe 22 klachten binnen. 

Volledig scherm
Vliegveld Seppe. © foto ricardo smit