In Wouw wordt er al jaren een dag voor vijftigers gehouden. Hier de deelnemers van de editie 2012.
Volledig scherm
In Wouw wordt er al jaren een dag voor vijftigers gehouden. Hier de deelnemers van de editie 2012. © EDMUND MESSERSCHMIDT

Vijftigers vieren hun jaarlijkse feestje in Wouw

WOUW - Abrahammen en Sara’s uit de hele regio komen op zaterdag 14 september naar Wouw om er het jaarlijkse vijftigerfeest te vieren. Dit jaar voor mensen die geboren zijn in 1969.

De feestgangers komen samen in café-zalen Donkenhof in Wouw en krijgen een compleet programma voorgeschoteld.

In totaal kunnen 70 mensen deelnemen, als ‘s middags de partners van de vijftigers zich melden, zijn er 140 personen. Desiree Musters, Marion de Crook, Maurice Broeren en Johan van Loenhout hebben het programma voor twintigste editie inmiddels gereed en om half elf wordt het gezelschap ontvangen met koffie en gebak.

Kleine expositie

Natuurlijk moet er eerst bijgepraat worden, want meestal hebben veel deelnemers elkaar in jaren niet gezien. Er wordt ook een kleine expositie gehouden en het verzoek is om een foto mee te brengen uit de tienerjaren.

Met een klein quizje over vroeger en een lunch wordt het ochtendprogramma afgesloten. Om 14.00 uur staat een excursie naar het kermisterrein op het programma. Het lunapark, de botsauto’s en de schiettent zijn vaak favoriet bij de vijftigers, die soms hele goede herinneringen aan dit volksfeest hebben.

Feestavond

Om 16.00 uur zijn de partners welkom en volgt er een koud en warm buffet. Voor de liefhebbers is er dan een korte wandeling door de omgeving rond het dorp.

De vijftigersdag wordt traditioneel afgesloten met een openbare feestavond, voor de vijftigers samen met andere bezoekers.

,,Dit jaar is gekozen voor een dj en een speciaal verlichte dansvloer, waarbij de bezoekers meegenomen worden naar een feest uit de eigen jeugdtijd met muziek uit de jaren tachtig en negentig”, zegt een enthousiaste Maurice Broeren.

Bij die muziekavond is iedereen welkom en de toegang is dit jaar gratis.