Volledig scherm
PREMIUM
Niek en zijn vriendin Birgit op de foto met de koeien van Zuivelhoeve Zwanenburg © Zuivelhoeve Zwanenburg

Vijf vragen aan protestboer Niek uit Roosendaal

ROOSENDAAL/DEN HAAG - Woensdag vertrekken er overal uit West-Brabant boeren richting Den Haag om te protesteren tegen de nieuwe stikstofregels . De eerste groep gaat al heel vroeg op pad om rond de middag in Den Haag te zijn. Zo ook veehouder Niek Mangelaars uit Roosendaal. BN DeStem volgt Niek woensdag en stelt hem nu alvast vijf prangende vragen.   

Waarom ga je protesteren in Den Haag? 

,,Ik ben ontzettend onzeker over mijn toekomst. De toekomst van ons melkveebedrijf. Ik doe niks liever dan koeien houden. Door regelgeving die door de overheid is bedacht komt mijn bedrijf in gevaar. Die regelgeving is in mijn ogen compleet in strijd met hoe andere Europese landen het aanpakken. Ik ben heel erg bang dat mijn toekomst wordt afgepakt en ik niet mijn grote passie kan blijven uitvoeren". 

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.