Volledig scherm
PREMIUM
Geert Moerings (li) met Ralvesther en Jo Moerings met Vesther. © pix4profs/petervantrijen

Veulentje Esther blijkt een goudmijn te zijn

ROOSENDAAL - ,,Esther is een goudmijn gebleken.'' Geert Moerings (52) weet maar al te goed hoe groot de impact van de vosmerrie (1986 - 2014) wel is geweest. Had zij destijds zijn pad niet gekruist, dan had zijn leven en dat van zijn gezin waarschijnlijk een heel andere loop gekregen. ,,Akkerbouwer is mijn beroep. Nu staan de paarden mee op het voorplan.''

Ruim vijftig paarden bevolken de stallen en de weilanden op en om de hippische accommodatie in Roosendaal. Fokken, opleiden, de springsport in en dan verkoop. Dat is ruwweg de lijn. Al een vijftiental Moerings-paarden acteerden vanuit allerlei landen internationaal. Moerings zelf plaatste zich de voorbije jaren met elf paarden voor de WK's voor jonge springpaarden. Ondertussen timmeren ook de kinderen Bas en Eline internationaal al aan de weg. Op niveau dus.

  1. Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard
    PREMIUM

    Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard

    HOEVEN - In de Heistraat tussen de dorpskom van Hoeven en de A58 wordt veel te hard gereden. In opdracht van de gemeente Halderberge zijn vorig jaar verkeerstellingen uitgevoerd. Die toen aan dat 93 procent van de automobilisten de maximum snelheid van zestig kilometer per uur overschrijdt. Het gemeentebestuur noemt de uitkomsten verontrustend, hetgeen ook raadslid Gisela van Beek (Lokaal Halderberge) al suggereerde in vragen aan het college.