Sporthal De Vijfsprong
Volledig scherm
Sporthal De Vijfsprong © Robert van den Berge

Verzet tegen crisisopvang Rucphen groeit onder burgers en bij de oppositie

RUCPHEN - Een vrijdagavond opgestelde petitie tegen de crisisopvang in Rucphen heeft inmiddels ruim 800 handtekeningen opgeleverd. Onder burgers groeit de weerzin tegen de vestiging van een crisisopvang in het dorp.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Het wonder van Lennert Gommers: na 6,5 jaar en 4 operaties maakt Alliance-speler zijn rentree op het veld
  PREMIUM
  amateurvoetbal

  Het wonder van Lennert Gommers: na 6,5 jaar en 4 operaties maakt Alliance-spe­ler zijn rentree op het veld

  Een thuisnederlaag van 1-5 tegen Steenbergen is uiteraard niet de competitiestart waar Alliance op had gehoopt. Toch was er een speler aan Roosendaalse kant die stiekem best tevreden van het veld stapte. Na 6,5 jaar blessureleed speelde Lennert Gommers (27) eindelijk weer een competitiewedstrijd met het eerste elftal van Alliance. ,,Iedere training en iedere wedstrijd ben ik blij dat ik er gewoon weer sta.”