Volledig scherm
De apart verpakte winegums van Red Band. © Greenpeace

Verpakking winegums in de race voor titel Mispaksel van Greenpeace

ROOSENDAAL - De per stuk verpakte suikervrije winegums van Red Band zijn genomineerd voor de Mispaksel-trofee van Greenpeace.

Dit is de verkiezing voor 'de meest onzinnige en onnodige plastic voedselverpakking', aldus Greenpeace.

Meike Rijksen van Greenpeace: ,,Als je boodschappen doet, wordt je opgezadeld met een enorme berg wegwerpplastic. Vaak totaal overbodig, terwijl er nog steeds elke minuut een vuilniswagen plastic in onze oceanen belandt. Met deze verkiezing vragen we aandacht voor de belachelijke hoeveelheid wegwerpplastic in de supermarkt en roepen we voedselbedrijven op om minder plastic te gebruiken." 

Theezakjes

Andere genomineerden zijn de los verpakte winterpenen van AH, de avocado's van Jumbo die in een plastic bakje in een plastic zakje zijn verpakt en de noedels van Unox, waarbij alle ingrediënten in plastic zakjes gaan. Ook de in PET-plastic verpakte Pickwick-theezakjes doen een gooi naar de titel.

Red Band in Roosendaal heeft nog niet gereageerd op de nominatie. 

  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’