Volledig scherm
vernielingen in het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin

Vernielingen Vrouwenhof in Roosendaal: hek komt er versneld

ROOSENDAAL - Stichting Openluchttheater Vrouwenhof en de gemeente gaan versneld werk maken van een hekwerk ter voorkoming van vandalisme. Het hek moet rond het theater komen te staan en een zodanige hoogte hebben dat personen er niet zomaar overheen kunnen klauteren.

Maatregelen
Dat zegt Fleur van der Plas namens de stichting. ,,Op die manier kunnen we het theater straks goed afsluiten.'' Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat geholpen wordt bij de vergunningaanvraag voor het hekwerk. Dat stond al langer op de lijst van maatregelen voor het Vrouwenhofpark.

Positief
,,Het enige positieve van de recente vernielingen is dat het hek er nu sneller komt'', verzucht Van der Plas die zich wel gesterkt voelt door de stroom aan steunbetuigingen op sociale media na het vandalisme van vorige week. Daarbij werd het sprookjeshuis kapot geslagen, spullen van het theater meegenomen en bewakingscamera's afgebroken.

Vandalen
Desondanks zijn camerabeelden veilig gesteld en overgedragen aan de politie. Daaruit is volgens Van der Plas naar voren gekomen dat de vernielingen niet zijn gepleegd door een groep(je) jonge vandalen. Dat meldt de stichting ook op haar eigen Facebookpagina.

Onderzoek
,,De politie heeft ons gevraagd om die informatie via sociale media te delen. De mogelijke dader is een ouder iemand.'' Dat laatste kan politiewoordvoerster Mireille Aalders tegenover deze krant niet bevestigen. ,,Wij doen geen uitlatingen over wat op de beelden te zien is. Het onderzoek loopt, er is op dit moment nog niets te melden.''

Helpende hand
Van der Plas is geroerd door de hulp van buitenaf die de stichting sinds vorige week kreeg aangeboden. Behalve de gemeente reikte ook het Roosendaalse bouwbedrijf BVR spontaan de helpende hand om het sprookjeshuis provisorisch te herstellen. Het gat in het huisje is inmiddels gedicht.

Zoveelste keer
Het was de zoveelste keer dat het Vrouwenhofpark -na een betrekkelijk rustige periode- weer doelwit was van vandalisme. Er zijn overigens al langer plannen om het gehele Vrouwenhofpark op te krikken. Daarvoor is bijna vier ton vrijgespeeld.

Volledig scherm
Vernielde camera's openlucht theater vrouwenhof in roosendaal FOTO Facebook Openluchttheater Vrouwenhof
Volledig scherm
De balk van de tafel die gebruikt is om de raam van het sprookjeshuis in te beuken. Facebook Openluchttheater Vrouwenhof
Volledig scherm
vernielingen van het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin
Volledig scherm
vernielingen aan het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin