Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Inge Raaijmakers was eerder dit jaar aanwezig bij de heropening van dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Verenigingen in Roosendaal missen steun en begeleiding van gemeente

ROOSENDAAL - Verenigingen en instellingen in de gemeente Roosendaal zouden best wat meer steun en begeleiding van de gemeente willen. Dat blijkt uit een enquete die de Roosendaalse Lijst hield onder Roosendaalse verenigingen en instellingen. 

De fractie Roosendaalse Lijst verspreidde een vragenlijst onder tweehonderd verenigingen, stichtingen en andersoortige organisaties.  Er kwamen veertig ingevulde lijsten terug. Voor de fractie aanleiding om op korte termijn een tweede ronde te houden.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.