Volledig scherm
De inbrekers sluipen de bank uit. © Opsporing Verzocht

Verdachte beveiligers
kluisjesroof blijven in cel

BREDA - De twee beveiligers van de beroofde Rabobank in Oudenbosch blijven nog zeker 60 dagen in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda donderdag besloten.

De twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN worden formeel verdacht van diefstal door braak. Het Openbaar Ministerie denkt dat de collega's Henri van W. (43) uit Etten-Leur en Agron K. (45) uit Roosendaal de kluisjesrovers de bank hebben in en uit gelaten. 

Beide verdachten ontkennen elke betrokkenheid. Ze zeggen in het weekeinde van de roof twee keer bij het bankfiliaal te zijn geweest om hun normale werk te doen: het nalopen van twee (valse) alarmmeldingen. Juist tijdens die werkzaamheden glipten twee onbekende rovers de bank in en uit, zo bleek deze week uit bewakingsbeelden die zijn getoond bij Opsporing Verzocht.

De uitzending leverde ruim twintig tips op, maar niet over de identiteit van de twee onbekende kluisjesrovers die de politie zoekt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement