Volledig scherm
De inbrekers sluipen de bank uit. © Opsporing Verzocht

Verdachte beveiligers
kluisjesroof blijven in cel

BREDA - De twee beveiligers van de beroofde Rabobank in Oudenbosch blijven nog zeker 60 dagen in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda donderdag besloten.

De twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN worden formeel verdacht van diefstal door braak. Het Openbaar Ministerie denkt dat de collega's Henri van W. (43) uit Etten-Leur en Agron K. (45) uit Roosendaal de kluisjesrovers de bank hebben in en uit gelaten. 

Beide verdachten ontkennen elke betrokkenheid. Ze zeggen in het weekeinde van de roof twee keer bij het bankfiliaal te zijn geweest om hun normale werk te doen: het nalopen van twee (valse) alarmmeldingen. Juist tijdens die werkzaamheden glipten twee onbekende rovers de bank in en uit, zo bleek deze week uit bewakingsbeelden die zijn getoond bij Opsporing Verzocht.

De uitzending leverde ruim twintig tips op, maar niet over de identiteit van de twee onbekende kluisjesrovers die de politie zoekt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjesroof?
    PREMIUM
    Video

    Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjes­roof?

    OUDENBOSCH - De advocaten van de twee verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch vinden dat er een bom ligt onder het strafproces. De geruchtmakende zaak tegen hun cliënten is door de rechtbank in Breda aangehouden tot 11 juni. Dat gebeurde dinsdag toen op zitting bleek dat bange familieleden van de mannen niet zijn benaderd door gedupeerde boeven die gestolen kostbaarheden kwamen opeisen, zoals ze wel dachten. Het waren undercoveragenten.