Volledig scherm
© Thinkstock

Veldrit RTC De Smid Sprundel mooi en zwaar

SPRUNDEL - ,,Een ontzettend mooie tocht, maar zwaar'', aldus deelnemers aan de veldtoertocht van RTC De Smid op Tweede Kerstdag. De routes door de Rucphense bossen, de Buisse Heide en de Pannenhoef, die nauwelijks verharding kenden, waren gisteren door de regen moeilijk te berijden. Als toetje kregen de fietsers het bijzonder slecht berijdbare Korhoenpad voor hun wielen en dan vol in de wind.

De meesten kwamen flink bemodderd en toch met een tevreden grijns terug bij café De Coop. Voor de mannen die in de Zuivelstraat de fietsen afspoten was het hard werken. ,,Alles is prima verlopen, we zijn redelijk tevreden'', zei organisator Frank Roks. Het aantal deelnemers viel hem en zijn kompanen wat tegen. Vorig jaar namen ze de organisatie over van de Moedige Mannen en telden meer dan duizend, deelnemers, terwijl er gisteren vierhonderd aan het vertrek verschenen. Onder hen Moreno Hofland.

De Jong, zoekend naar oorzaken van de wat mindere belangstelling: ,,Het regende vanmorgen tot vlak voordat het inschrijven sloot en misschien speelde mee dat het nu op Tweede Kerstdag was.'' Maar de organisatoren zijn geenszins ontmoedigd. Op de vraag of ze eind volgend jaar weer een veldrit organiseren, klonk het resoluut: ,,absoluut''.