Volledig scherm
© Henk Deleu

Veiligheidscontroles Halderberge brengen veel aan het licht

OUDENBOSCH - Een Hoevens restaurant waar zonder vergunning alcohol werd geschonken, een pand waar slaapplekken zijn aangetroffen en elf hardrijders op de bon. Zie daar het resultaat van een gezamenlijke veiligheidscontrole van de gemeente en politie eerdere deze week.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder heeft met de politie afgesproken met enige regelmaat controles te houden in de vijf Halderbergse dorpen om veiligheid en leefbaarheid op peil te houden.

Tijdens de actiedag zijn tien kantoor- en bedrijfspanden aan de Industrieweg, Kaaistraat en West Vaardeke in Oudenbosch en de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd bezocht waarvan het vermoeden bestond dat ze bewoond werden. Hier en daar werden slaapplekken aangetroffen en sommige panden voldeden niet aan de brandveiligheid. De BOA’s gingen op pad met buurtpreventisten uit Hoeven en Oudenbosch. 

In de Molenstraat in Oudenbosch en de Noordzeedijk en Dennis Leestraat in Stampersgat werden snelheidscontroles gehouden. Elf chauffeurs reden te hard, eentje had geen rijbewijs bij zich. De politie inde tijdens de controle bij enkele inwoners openstaande boetes. Ook zijn twintig bromfietsers gecontroleerd, waarbij het nodige niet in orde was. In Oud Gastel werd een hangplek aan de Dragon bezocht vanwege vermeende jeugdoverlast.