Volledig scherm
Roosendalers op de koffie in Parrotia bij wethouders. Aan tafel bij wethouder Inge Raaijmakers in paarse trui. Foto Pix4Profs/Peter van Trijen © Pix4Profs/Peter van Trijen

Veel Roosendalers op de koffie bij wethouders in Parrotia

ROOSENDAAL - Veel inwoners kwamen woensdagmiddag naar de bibliotheek voor een dialoog met wethouders Inge Raaijmakers en Toine Theunis. Inge Raaijmakers is initiatiefnemer van de directe gesprekken van wethouders met Roosendalers, met een bakje koffie natuurlijk. 

,,Ik heb gelijk gezegd toen ik begon als wethouder dat we wel in gesprek met de inwoners moeten blijven. En ben dan ook bijzonder blij met de grote opkomst. Het moet natuurlijk geen klaaguurtje van inwoners worden zoals je tegenwoordig zoveel op de sociale media hoort en ziet. Ik vond het heel mooi dat zoveel mensen kwamen en gelijk constructief meededen aan de discussie.”

Twee groepen

Quote

Heel goed dat inwoners al meepraten en zich laten horen, voordat we dingen gaan besluiten

Toine Theunis, wethouder

Door de grote opkomst was het goed dat er twee wethouders waren en twee groepen gemaakt konden worden. Toine Theunis praatte met inwoners die nog vragen hadden over het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal. 

,,De mensen kwamen met veel opmerkingen en vragen, waarop we nog geen antwoord kunnen geven. In die fase zitten we nog helemaal niet. Er moet nog heel veel duidelijk worden over waar precies en hoe groot bijvoorbeeld het nieuwe ziekenhuis gaat worden. Maar het is heel goed dat inwoners al meepraten en zich laten horen, voordat we dingen gaan besluiten.”

In de groep met Inge Raaijmakers kwamen de mensen met onderwerpen als verkeersveiligheid, arbeidsmigranten en overlast van bomen. Willem van Aartsen en Jan van der Ven wonen in de Brugstraat en maken zich grote zorgen over het verkeer en huisvesting in het centrum. ,,Het is echt bij de beesten af wanneer je ziet hoe er gereden wordt. Ik ben er erg voor dat er veel meer gehandhaafd door de politie wordt. Heel positief dat er tijdens deze gesprekken naar ons geluisterd wordt, mooi dat er ook echt iemand van de politie bijzit die antwoorden geeft,” vertelt Van Aartsen.

Laagdrempelig

Quote

Hopelijk gaan ze hiermee door en komen er de volgende keer nog meer mensen meepraten

Jan den Boer

De gesprekken moeten van Raaijmakers ook laagdrempelig blijven zodat iedereen kan meedoen. ,,Kijk we blijven roepen dat iedereen kan binnenlopen bij ons maar op een of andere manier doen mensen dat toch niet. Daarom gaan we zeker met dit soort bijeenkomsten door want hier hebben we wel goede gesprekken. Met andere wethouders erbij maar we gaan bijvoorbeeld ook naar de buurthuizen en de dorpen rond Roosendaal. De volgende bijeenkomst is bijvoorbeeld gepland in Wouw.”

Jan den Boer uit de Chaletberg heeft foto's van misstanden meegenomen. Hij is blij dat er direct naar hem geluisterd wordt. Een paar jaar geleden stond Den Boer in de belangstelling toen hij door een brug op de Tolberg was gezakt. 

,,Ik vind het heel goed dat je gelijk interactie hebt met mensen die iets te vertellen hebben. In plaats van dat je lang moet wachten, zijn er korte lijntjes en krijg je gelijk ook antwoorden en informatie van bijvoorbeeld de wethouder of wijkagent. Hopelijk gaan ze hiermee door en komen er de volgende keer nog meer mensen meepraten’’, zegt Den Boer.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.