Volledig scherm
© Thinkstock

Veel ongelukken in Brabant door spekgladde wegen

Wie deze ochtend de weg op gaat moet oppassen, want de wegen zijn erg glad. Vooral in Brabant en Zeeuws-Vlaanderen gebeuren veel ongelukken op bevroren lokale wegen, meldt de VerkeersInformatieDienst. "We hebben al zeker tien auto's in de sloot voorbij zien komen'', zegt een woordvoerder.

In Steenbergen kwam dinsdagochtend een vrouw om het leven bij een ongeluk. Ook raakten mensen gewond bij ongelukken op de Achtmaalseweg in Achtmaal en de Weg naar Wouw in Huijbergen. Op de Roosendaalseweg in Kruisland kwamen een vrouw en haar kind met de schrik vrij toen ze met de auto de sloot in gleden.

Code geel
Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgekondigd voor het zuiden en het oosten van het land. Rijkswaterstaat laat weten dat de strooiwagens sinds maandagavond al twee miljoen kilo zout hebben gestrooid. Op sommige wegen gaat het strooien nog door.

Op de snelwegen was het dinsdagochtend erg rustig en was van gladheid weinig te merken, aldus de ANWB. Er is bovendien weinig verkeersaanbod omdat veel mensen nog vrij zijn.