Een kindervoorstelling in openluchttheater Vrouwenhof Roosendaal.
Volledig scherm
Een kindervoorstelling in openluchttheater Vrouwenhof Roosendaal. © Marcel Otterspeer

'Vaste subsidie voor Roosendaalse openluchttheaters'

ROOSENDAAL - De openluchttheaters van Roosendaal en Nispen moeten voortaan een vast bedrag per jaar aan subsidie ontvangen. Daarvoor pleiten oppositiepartijen VLP, SP, D66 en PvdA. 

Nu is het nog zo dat de stichtingen achter die theaters jaarlijks daarvoor aan moeten kloppen bij de gemeente. Dat kan niet langer, vinden de vier partijen. Met een motie hopen ze de rest van de Roosendaalse gemeenteraad van de noodzaak daarvoor te overtuigen. Die wordt op een van de komende gemeenteraadsvergaderingen ingediend. 

Het zou gaan om bedragen van maximaal 7.500 euro voor Nispen en maximaal het dubbele voor Vrouwenhof. Door deze theaters structureel te ondersteunen, denken deze partijen dat de voorzieningen nog beter ontwikkeld kunnen worden. Daarbij draagt dit volgens VLP'er Gerard van Zalinge bij aan het verder versterken van het activiteitenaanbod voor de Roosendaalse jeugd. 

Eerder werden er op deze manier ook extra bedragen vrijgemaakt voor het kindervakantiewerk, de opleidingsorkesten van harmonieën.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement