Het Schoolkwartier wordt geopend door burgemeester Bernd Roks. Naast hem kijken Cor Koopmans, Paul Buijs en zijn vrouw toe. Dochter Sofie Koopmans telt aan de microfoon af.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Schoolkwartier wordt geopend door burgemeester Bernd Roks. Naast hem kijken Cor Koopmans, Paul Buijs en zijn vrouw toe. Dochter Sofie Koopmans telt aan de microfoon af. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Van voormalige Mariaschool naar appartementen: ‘We hebben nauwelijks iets hoeven slopen’

OUDENBOSCH - Terwijl de bouwwereld zucht onder gebrek aan bouwmaterialen, toveren twee heren op leeftijd in amper vier maanden tijd de voormalige Mariaschool om tot appartementengebouw Het Schoolkwartier. Nog deze week krijgen de huurders de sleutels uitgereikt.

  1. Onder invloed van lachgas veroorzaakte man uit Breda dodelijk ongeluk waarbij zijn vriend om het leven kwam
    PREMIUM

    Onder invloed van lachgas veroorzaak­te man uit Breda dodelijk ongeluk waarbij zijn vriend om het leven kwam

    BREDA – Onder invloed van heel veel lachgas scheurt de 23-jarige Pieter L. uit Breda over de Standdaarbuitensedijk bij Oud Gastel. ,,En toen voelde ik mijn stuur zwaar worden, ik zag een lichtflits, ik hoorde een meisje huilen en de auto lag op zijn kop.” De grootste schrik komt erna: zijn goede vriend, de dan pas 17-jarige Roy van Nispen uit Sint Willebrord, is aan zijn verwondingen overleden.
    Oud Gastel