'Van de zotte dat patiënt moet gaan pendelen'

roosendaalRoosendaal geeft schot voor de boeg: niet tornen aan dienstverlening huisartsenposten in de regio.

Roosendaal houdt voet bij stuk: de vier huisartsenposten in Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Breda moeten gewoon alle avonden, nachten en weekeinden open blijven. De directie van de Stichting Huisartsenposten West-Brabant moet in de eigen organisatie zoeken naar een oplossing voor de toenemende werkdruk in plaats van de bal bij de patiënt te leggen.

Dat is althans de insteek van de Roosendaalse SP-wethouder Corné van Poppel die op korte termijn aan tafel zit met stichtingsdirecteur Peter Aben. ,,De huisartsenpost is en blijft een basisvoorziening. Het zou toch van de zotte zijn dat inwoners van Roosendaal 's nachts naar Bergen op Zoom zouden moeten of omgekeerd. De dienstverlening moet gewoon volledig overeind blijven", vindt Van Poppel.

De politieke gemoederen in Roosendaal liepen vorig jaar al hoog op toen er plannen waren om de Roosendaalse post in de avonduren te sluiten.

CDA-raadslid Robert Breedveld nam als protest het initiatief voor een Facebookactie. De sluiting ging niet door, maar onlangs kondigde directeur Aben opnieuw aan dat ingrijpen onafwendbaar is. De werkdruk voor de huisartsen neemt steeds verder toe: enerzijds door (oudere) patiënten met complexe problemen, anderzijds door mensen die veel te makkelijk een beroep doen op de huisartsenpost. Het Roosendaalse PvdA-raadslid Paul Klaver is richting wethouder Van Poppel inmiddels in de pen geklommen om zijn bezorgdheid te uiten.

Hij wil weten of Van Poppel bij zijn standpunt blijft en of er al overleg heeft plaatsgevonden met de stichting en zorgverzekeraar CZ.

Grootste partij Roosendaalse Lijst steunt Klaver van harte, zegt fractieleider Eric de Regt desgevraagd. ,,Wij delen de zorgen. De dienstverlening van de huisartsenposten moet intact blijven.'' Het is aan de Stichting Huisartsenposten zelf om problemen rond bezetting en capaciteit op te lossen, is het standpunt van De Regt.

Volgens CDA'er Breedveld was vorig jaar al duidelijk dat directeur Aben met nieuwe plannen zou komen om de werkwijze van de huisartsenposten over een andere boeg te gooien. ,,In 2016 was het een Roosendaals probleem, nu wordt er een West-Brabants probleem van gemaakt. Dat is het verschil. Maar de zorgen blijven hetzelfde."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
690 stemmen