Volledig scherm
De Pastoor van Breugelstraat. © John Lazaroms

Vaartweg is het begin van grote wegenklus richting Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Met de graafmachines sinds maandag in de Vaartweg bij Oudenbosch, wordt wellicht de indruk gewekt dat de reconstructie aan de doorgaande weg van Bosschenhoofd is ingezet. Maar daar moet verkeerswethouder Jan Mollen de dorpsbewoners nog in teleurstellen. ,,Dit gaat om een nieuwe asfaltlaag aan de Vaartweg tussen spoorlijn Molenstraat en rotonde Oudenbossche Koepelbaan. De rest volgt later."

Vorige week ging de politiek onder een reeks voorwaarden akkoord met een ruime verdubbeling van het budget wat nodig is om verkeersontmoedigende maatregelen te treffen. Geen drie ton, maar 670.500 euro wordt gespendeerd aan een verkeersveiliger Bosschenhoofd. 

Ook het stukje Vaartweg wat nu wordt aangepakt vergt een investering van 300.000 ton, maar dat was al opgenomen in onderhoudsbudgetten. Mollen schat in dat het karwei binnen een maand geklaard is. ,,De weg verkeert in slechte staat. De gaten en kuilen zorgen ook voor geluidsoverlast. Ook dat gaan we met dit karwei reduceren. De straat wordt tot 60 kilometer-zone ingericht."

Verkeer rijdt vaak veel te hard op de Vaartweg. Zondag raakte een automobilist nog van de weg en reed tegen een boom aan.

Sluipverkeer

Later dit jaar komt het volgende stuk Vaartweg en de Pastoor van Breugelstraat aan de beurt. De gemeenteraad stemde in met de meerkosten onder voorwaarden dat samen met buurgemeenten Rucphen en Roosendaal gewerkt wordt aan een integrale aanpak om het toenemende sluipverkeer in de dorpen tegen te gaan. Daarnaast gaat het college ook de nadelige effecten van aangrenzende straten als de Geijzestraat in kaart brengen. Verder komt er een zebra-safe ter hoogte van ouderensociëteit De Blokhut en wordt onderzoek verricht naar een langere 30 kilometer-zone in de hoofdstraat en het fietspad gescheiden te houden van de rijbaan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement