Undercoveractie justitie bezorgt Bredase rechtbank dilemma

teruglezenBREDA - Een netelig vraagstuk voor de Bredase rechtbank. Wat te doen met de undercoveractie die is opgezet om de echtgenotes van de verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch uit de tent te lokken? Ook zou Patricia Paay bezocht zijn door de undercover agenten. Na anderhalf uur nadenken besloot de rechtbank gisteren een besluit uit te stellen.

 1. Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjesroof?
  PREMIUM
  Video

  Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjes­roof?

  OUDENBOSCH - De advocaten van de twee verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch vinden dat er een bom ligt onder het strafproces. De geruchtmakende zaak tegen hun cliënten is door de rechtbank in Breda aangehouden tot 11 juni. Dat gebeurde dinsdag toen op zitting bleek dat bange familieleden van de mannen niet zijn benaderd door gedupeerde boeven die gestolen kostbaarheden kwamen opeisen, zoals ze wel dachten. Het waren undercoveragenten.
 2. Uitspraak verdachten kluisjesroof Oudenbosch uitgesteld na onthulling over undercoveragenten
  update

  Uitspraak verdachten kluisjes­roof Oudenbosch uitgesteld na onthulling over undercover­agen­ten

  BREDA - Plotseling leek er een bom te vallen in het proces over de kluisjesroof in Oudenbosch. Mogelijk hebben undercoveragenten zich voorgedaan als criminelen en in die hoedanigheid familie bedreigd van de verdachten in de zaak rond de kluisroof in Breda. Dat stelden advocaten dinsdag op het eind van het proces. Officier van justitie Yolanda van Setten ontkent dat er sprake is van een bedreiging. De zaak loopt door dit nieuwe feit wel vertraging op.