Volledig scherm
Garage-sale in Heerle. © Garage Sale Heerle

Uitverkoop Heerle in 78 garages

HEERLE - In Heerle wordt zondag 9 september een grote garage-sale gehouden met 78 verkoopadressen. Nog geen jaar geleden kon het evenement niet doorgaan omdat er te weinig deelnemers waren.

Ruben Koevoet en Pierre Kersten hebben de organisatie van dit evenement overgenomen. Nu zijn er maar liefst 78 deelnemende adressen.

Bij een garage-sale is het de bedoeling dat inwoners vanuit hun eigen garage of voortuin tweedehands spulletjes aanbieden voor leuke prijzen. Met bijna tachtig verkoopadressen is het heel aardig shoppen op Heerle en behoort deze sale tot een van de grootste garageverkopen van Nederland en België, aldus de organisatoren Koevoet en Kersten.

Buitengebied

De verkoop duurt zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Niet alleen in het dorp zijn verkooppunten ingericht. Ook in het buitengebied zijn die te vinden, zoals aan de Gareelweg, Halstersebaan, Heerlesebaan, Moerstraatseweg en het verlengde van de Herelsestraat richting Kruisland.

Naast de velen garages hebben de Kringloopwinkel Heerle en Van de Veldt Restpartijen ook aangegeven hun deuren te openen. Er zijn kaarten beschikbaar waarop alle verkooplocaties staan vermeld. Die kunnen vanaf 09.45 uur worden opgehaald op het uitgiftepunt op het kerkplein van Heerle. 

Grasveld

De verkoopadressen zijn voorzien van gele en zwarte ballonnen, waardoor ze makkelijk te vinden zijn. Ook hier is een beperkt aantal routekaarten te vinden. Omdat de organisatie een grote drukte verwacht worden bezoekers verzocht te parkeren op het centrale grasveld in Heerle. 

Volledig scherm
Plattegrond met alle adressen. © Garage Sale Heerle
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”