Uitslaande brand in loods aan Spoorstraat in Roosendaal, Pool (36) aangehouden

videoROOSENDAAL - Aan de Spoorstraat in Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een oude loods. De brand werd rond 00.30 uur gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle, rond 01.35 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Een man werd aangehouden tijdens het nablussen.

Bij aankomst van de brandweer stond het pand al in lichterlaaie. De brandweer zetten drie bluswagens en een hoogwerker in om de brand te kunnen bestrijden en te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen pand. Voor zover bekend was er op het moment van de brand niemand aanwezig in de loods.

Bij het nablussen liep er een onbekende man in de omgeving van het pand. Hij werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De man bleek een 36-jarige Pool te zijn. 

Daklozen

De afgelopen weken werden brandweer en politie meerdere keren gewaarschuwd omdat er daklozen in het pand verbleven en er rook uit de schoorsteen kwam. 

Volledig scherm
Bij het nablussen van de brand aan de Spoorstraat werd een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De politie onderzoekt zijn eventuele betrokkenheid bij de brand. © MaRicMedia / Christian Traets

Voorzorg

De bejaarde bewoonster van een woning naast het brandende pand werd door familie opgevangen. Uit voorzorg was er ook een ambulance ter plaatse. De Spoorstraat was in beide richtingen deels afgesloten voor het verkeer.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet onderzoek. 

Volledig scherm
Brand Spoorstraat Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets
Volledig scherm
Brand Spoorstraat Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets
Volledig scherm
Brand Spoorstraat Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets