Volledig scherm
Café De Veestallen is één van de bekendste cafés in Roosendaal op de Kade. foto Café De Veestallen

Tweede wielercafé in De Veestallen draait om Nederlandse kampioenen

ROOSENDAAL – Het tweede wielercafé van de Stichting Volksronde Roosendaal staat dit jaar volledig in het teken van oud-Nederlands kampioenen. Op donderdag 4 juli doen vier voormalige dragers van het rood-wit-blauwe tricot hun verhaal in De Veestallen aan de Kade.

Vorig jaar was Hennie Kuiper de eerste gast in het wielercafé. Dit jaar kiest de organisatie voor renners uit de eigen regio met een nationale titel:  Ad Tak, Ad van Overveld, Moreno Hofland en Jac van Meer. Met wielerspeaker Laurens van de Klundert blikken de renners terug op hun loopbaan.

Ad van Overveld (71) uit Zegge won tientallen criteriums, maar pakte al in 1964 op jonge leeftijd de nationale titel cyclocross. Ad Tak (66) uit Oud Gastel hoefde in 1975 niet ver te reizen om Nederlands kampioen  te worden bij de amateurs. Die prestatie leverde hij in een kletsnat Hoogerheide. 

Klimmer Jac van Meer (61) uit Wouw was in 1978 al heel dicht bij een nationale titel in Beek waar hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Twee jaar later lukte het hem wel in Geulle. De bijna 28-jarige Moreno Hofland uit Roosendaal is nog steeds actief als beroepsrenner. In 2012 werd hij in Kerkrade nationaal kampioen op de weg.

Tijdens het wielercafé zal ook de loting plaatsvinden voor de op 3 augustus te verrijden derny-wedstrijd. De deelnemende oud-renners worden dan gekoppeld aan een sponsor. Adrie van der Poel rijdt voor het eerst achter de derny. Adrie brengt zijn broer Jacques mee naar de Kade.

Het wielercafé begint om 20.15 uur, maar vanaf 19.30 uur is De Veerstallen al open. De toegangsprijs inclusief twee consumpties bedraagt tien euro.

Volledig scherm
Moreno Hofland uit Roosendaal is op de fiets naar de NK-start in 2018 in Nispen gekomen Archieffoto Peter de brie © Peter De Brie