Tweede deel Dorpsstraat
St. Willebrord op de schop

St. Willebrord - De gemeente Rucphen hervat maandag 16 januari de werkzaamheden aan de Dorpsstraat. Tot naar verwachting eind juli wordt het gedeelte tussen de Pastoor Bastiaansensingel en de kruising met de Nachtegaalstraat onder handen genomen.

Net voor de feestdagen werd het eerste gedeelte van de vernieuwde Dorpsstraat rond zorgcentrum Heidestede opgeleverd. Op dezelfde manier wordt ook het tweede gedeelte van de straat aangepakt. Het wegdek wordt smaller en de straat wordt aangekleed met nieuwe bomen.

Door de werkzaamheden moet busonderneming Arriva haar route door St. Willebrord aanpassen. Nabij de rotonde met de Nachtegaalstraat, bij de kruising Nachtegaalstraat/Rucphensestraat en in de Kaaistraat ter hoogte van de kruising met de Rozenkransstraat, komen tijdelijke haltes.

Ook de organisatie van de op zondag 5 maart te verrijden Dorpenomloop heeft zijn parkoers al aangepast om toch op de vaste plek voor het Zorgcentrum te kunnen finishen. De renners arriveren nu niet uit de richting Sprundel, maar maken een lus om het dorp en bereiken uit de tegenovergestelde richting de eindstreep.