Volledig scherm
ANP

Tussensprint voor restauratie toren kerk Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Met een tussensprint hoopt het parochiebestuur van de Willibrorduskerk in Sint Willebrord zo snel mogelijk voldoende geld bij elkaar te hebben om een begin te maken met de restauratie van de grote kerktoren.

Er moet de komende jaren nog veel meer gebeuren om het gebouw weer in optimale staat te krijgen, maar voor de uitvoering van het totale project heeft de parochie vijf jaar uitgetrokken. Nu er bijna een jaar acties zijn gehouden, staat de teller op ruim 31.000 euro. Er is een halve ton nodig voor de grote toren en 175.000 euro voor de totale restauratie.

Grote klapper
"Wij hopen zo snel mogelijk de toren waterdicht te krijgen. Dat is het hardst nodig. Zolang er niks gebeurt, wordt de staat van het gebouw er niet beter op", zegt penningmeester Corrie Maas. De komende maanden worden er weer allerlei acties gehouden in het dorp. Het parochiebestuur buigt zich in samenwerking met Rini Wagtmans nog over een evenement waarmee een grote klapper kan worden gemaakt.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.