Tullepetaonse vuurdoop burgemeester Van Midden: ‘Ik heb nog nooit iets met carnaval gedaan!’

VideoROOSENDAAL - Traditioneel vond de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen in Roosendaal plaats bij café de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat. Het 11-11 ontbijt had dit jaar een extra bijzondere gast. Niemand minder dan de kersverse burgemeester van Roosendaal, Han van Midden schoof aan. 

Volledig scherm
Burgemeester Han van Midden van Roosendaal © Foto: video/Floyd Aanen

,,Ik heb nog nooit iets met carnaval gedaan. Dit is de vuurdoop!", zegt de burgemeester. Gekleed in kiel en boerenpet genoot Van Midden zichtbaar van het feestelijke ontbijt. ,,Ik verwacht een hele leuke en ontspannen dag met allerlei festiviteiten. Nu ontbijten en vanavond het wakker zingen van de Tullepetaon". 

Voorbereiding

,, Al die termen komen voor het eerst m'n mond uit. Dankzij de voorzitter van de carnavalsstichting (Cor Verbogt, red) ben ik goed voorbereid. Hij heeft mij alles uitgelegd". 

Quote

Al die termen komen voor het eerst m'n mond uit

Burgemeester Han van Midden over het Tullepetaonse carnaval

Kroegbaas Haroun Hijman is zeer vereerd met het bezoek van de nieuwe burgervader: ,,Han van Midden is letterlijk in ons midden vandaag. Het is ontzettend leuk dat hij er is. Bij zijn installatie zei de burgemeester dat hij snel Tullepetaon wil worden en daarom heb ik hem gelijk voor het ontbijt uitgenodigd".