Trouwen op zaterdag wordt in Halderberge stukken goedkoper

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge gaat de tarieven voor trouwpaartjes op zaterdag gelijk stellen aan de doordeweekse huwelijksvoltrekkingen. De gemeenteraad besloot onlangs een motie van de VVD aan te nemen om de kosten in evenwicht te brengen temeer omdat er geen extra kosten voor gemaakt hoeven te worden. De populariteit om te trouwen op zaterdag neemt landelijk toe. 

Halderberge liep met de trouwleges op zaterdag van 890 euro ver uit de pas met omliggende gemeenten. Zo kost trouwens op zaterdag in Etten-Leur 414 euro, in Bergen op Zoom 505 euro en in Roosendaal 535 euro. Doordeweeks trouwen was in Halderberge al mogelijk voor 410 euro. Dat bedrag brengt de gemeente voortaan ook in rekening voor een ja-woord op zaterdag.

In Halderberge kan gratis getrouwd worden op dinsdagochtend om 9.30 en 10.00 uur in de spreekkamer van het gemeentehuis. Daarnaast wordt ook onderzocht of het aantal geregistreerde trouwlocaties kan worden uitgebreid. Tot dusverre kon officieel getrouwd worden in het gemeentehuis, Bovendonk Hoeven en 't Veerhuis in Oud Gastel. Mogelijk komen daar volgend jaar een aantal locaties bij, omdat bruidsparen regelmatig voor niet-officiële trouwlocaties kiezen. Vorig jaar onder meer in Gastel Sfeer, Hart van Gastel, de Luyenberg, Tivoli en boerderij De Zellebergen. Dat drukt de kosten van aanstaande bruidsparen eveneens, want wie voor een 'eigen locatie' kiest, moet 100 euro bij leggen. Voor een ambtenaar van de burgerlijke stand wordt 75 euro in rekening gebracht.