Volledig scherm
© ANP Kippa

Trouwen na vieren kan in Halderberge, maar dan wel tegen meer dan het dubbele tarief

OUDENBOSCH - Ambtenaren van de burgerlijke stand zijn in Halderberge van 9 tot 16 uur beschikbaar om huwelijken te sluiten. Nu is er een aanstaand bruidspaar dat op 5 juli tijdens een diners 's avonds elkaar het jawoord wil geven. Zij vroegen bij de burgemeester ontheffing aan en hebbben dat nu gekregen.

,,Het paar wil tijdens de avondmaaltijd in restaurant 't Zusje om zeven uur 's avonds trouwen‘’, zegt Jobke Vonk-Vedder, ,,In ons reglement op de burgerlijke stand hebben we de openingstijden opgenomen voor huwelijksvoltrekkingen. Daar wijken we eenmalige van af.‘’

De trouwambtenaren staan in Halderberge klaar op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur. Dat gebeurt tegen een tarief van 438 euro. Later is het reglement aangepast waardoor op zaterdag ook na 16 uur gehuwd kan worden en ook op zondag. De extra service heeft wel zijn prijs: 930 euro. Een ruime verdubbeling dus.

Onlangs breidde het college het aantal officiële trouwlocaties nog uit  met Tivoli. In de kleine zaal van deze brasserie in Oudenbosch wordt het huwelijk 5 juli voltrokken.