Volledig scherm
Zonder kaartje het perron oplopen kan sinds gisteren niet meer in Roosendaal. © Peter van Trijen/het fotoburo

Treinstation Roosendaal sluit de poorten

ROOSENDAAL - Treinreizigers die vandaag het perron van het Roosendaalse treinstation wilden oplopen, liepen letterlijk tegen een dichte deur aan. ,,Het is heel dubbel”, vindt mevrouw Scheepstra uit Rotterdam, die haar volgepakte fiets door de poortjes duwt richting stationshal. „Het is wel veiliger, maar dat het moet is niet leuk.” Haar man loopt voor haar, zijn fiets nog wat zwaarder bepakt. Ze gaan kamperen in Essen. Hij haalt zijn schouders op. „Het is een tendens hè, dat alles beveiligd moet worden.”

De toegangspoortjes tot het perron van station Roosendaal zijn sinds vanochtend gesloten. Wie er doorheen wil, moet een geldig vervoersbewijs hebben waarmee hij in- en uit kan checken. Rotterdam Centraal was op 1 mei het eerste grote station dat de toegangspoortjes sloot, daarna volgden Amsterdam Muiderpoort, Rotterdam Blaak, Utrecht Overvecht en nu dan Roosendaal. Breda volgt pas in 2016, Bergen op Zoom krijgt helemaal geen poortjes. Eind december zijn op 58 stations de poortjes in gebruik. Reden: toenemende agressie in stations en treinen.

Een grijze dame komt kwiek door de poortjes gelopen. Ze heeft net haar zus uitgezwaaid. „Waren de poortjes dicht? Meent u dat nou?” Ze giechelt. „Ik ben daarstraks gewoon achter mijn zus aan gelopen, heb nergens op gelet. Denk dat ik net ook achter iemand aan ben gelopen. Maar ik heb zelf een OV-chipkaart, dus mij maakt het niet uit. Nou, ik hoop dat het helpt, want laatst zat er een zakkenroller in de trein aan m’n jas. Gelukkig had ik niets van waarde in mijn zakken zitten.”

Lees verder in BN DeStem

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.