Volledig scherm
© Thomas Adriaansen

Treinreis Roosendaal-Vlissingen gestaakt na ingooien ruit

ROOSENDAAL - Een trein die onderweg was van Roosendaal naar Vlissingen heeft donderdagvond de reis moeten staken nadat een ruit van de rijdende trein was ingegooid. Dat gebeurde rond 20.30 uur kort na het vertrek vanuit Roosendaal.

De reis eindigde in Bergen op Zoom. Daarvoor stond de trein na het incident ongeveer een uur stil op het traject.

Knal
"Ik zat in de trein met mijn broer Thomas toen we een flinke knal hoorden", vertelt Joris Adriaansen. "Het leek of we iets hadden aangereden, maar het bleek dat een steen tegen de ruit was aangegooid. De steen lag niet binnen, wel glas."

Vandalisme
De politie heeft het incident onderzocht. Joris: "Zij gaan ervan uit dat het om vandalisme gaat. Eigenlijk mogen we nog van geluk spreken dat niemand gewond geraakt is, want als het een drukke trein had geweest was er zeker wel iemand geraakt. We hebben ongeveer een uur vast gestaan daarna is de trein verder gereden tot Bergen op Zoom."

Schokkerig
Joris: "Je kon het in ieder geval wel horen dat er iets niet in orde was, want zodra de trein aankwam in Bergen op Zoom en de trein aanstalten maakte om te stoppen ging het behoorlijk schokkerig en lawaaierig. Dus vermoedelijk is het niet alleen bij het raampje gebleven maar is er dus ook iets anders geraakt