Transporten van 120 kilo hennep: Roosendaler (44) hoort 12 maanden cel eisen

ROOSENDAAL / BREDA - Een 44-jarige Roosendaler moet, als het aan justitie ligt, twaalf maanden de cel in voor grootschalige drugssmokkel. De man wordt ervan verdacht een sleutelrol te hebben gehad bij vier transporten van telkens 120 kilo hennep naar Engeland.

De verdachte zou 'een grote vis' zijn in een bende van internationale drugssmokkelaars. Een Duits transportbedrijf reed telkens via Sevenum - net over de Nederlandse grens - naar Engeland. In het Limburgse Sevenum werd de hennep verstopt tussen de lading. De Roosendaler zou verantwoordelijk zijn geweest voor de aanvoer en het inladen van de hennep daar.

Douane

In 2010 werd een vrachtwagen door de Britse douane in Dover onderschept. Het onderzoek leidde tot meerdere invallen in Nederland en Duitsland. Daarbij dook ook de naam van de Roosendaler op. Volgens het Openbaar Ministerie was hij zeker vier keer betrokken bij zulke transporten.

Officier van justitie Koert van Damme hield dinsdag tijdens de zitting bij zijn strafeis rekening met de overschrijding van de redelijke termijn. De zaak heeft immers betrekking op de jaren 2009 en 2010. De verdachte kwam disndag niet opdagen en houdt sowieso zijn kaken stevig op elkaar. 

De verdediging vindt dat twee belastende verklaringen van getuigen niet als bewijsmiddelen kunnen dienen. Ze zijn volgens de advocaat niet op de juiste wijze tot stand gekomen of onbetrouwbaar.

Uitspraak 21 november.

Volledig scherm
© Thinkstock
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement