Volledig scherm
Tractor Pulling KPJ Oud Gastel. © Tonny Presser © 2017

Tractor-pulling Oud Gastel: even weg van de miserie

OUD GASTEL - Ruim 3.000 bezoekers trokken zaterdagmiddag en -avond naar de negende editie van Pulling Gastel aan de Opperstraat. Van achter de hekken stond het zeker vier rijen dik. Zwarte rookpluimen vullen de lucht. 

Drones maken opnames die op grote schermen worden getoond. Maar liefst 240 deelnemers uit Nederland en België trekken met tractoren en trucks de sleepwagens over de baan. Hopend op een Full Pull.

Het zit de organiserende KPJ heel erg mee. Een prachtige locatie en al even prachtig weer. Wie eenmaal de grote toegangspoort passeert zoekt een plaatsje voor de auto. Met een polsbandje om kan het pullfeest beginnen. Aan eten en drinken geen tekort. 

Hongerige magen

Op banken aan lange tafels kan even bijgekomen worden van al dat staan. Burgers, beenham, loempia's en frieten vullen de hongerige magen. Heineken om het weg te spoelen. Volle bierkartonnen verhuizen van de bar richting de hekken. Het commentaar galmt uit de speakers evenals de passende muziek. 

Tom Geuens (25) uit het Belgische Balen is met een groep van 10 aan het genieten. Een van hen doet mee met een truck. " We zijn zowat elke week wel op pad. We doen zelf 15 wedstrijden per jaar. Dit soort festivals vinden we leuk. Alleen zijn we geen fan van Heineken. We komen vooral om de typische sfeer te proeven. Gewoon lekker even weg van de dagelijkse miserie, zeg maar. 

Winaars tractoren: (mega) Manu van den Berg (Essen), (agri-sport)Michael Schippers (Kamperland), trucks (hobby)Double Trouble (Dodewaard), (super)Mad Men (Eerde).

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement