Jack Jersey in 1975. FOTO ARCHIEF BN/DESTEM
Volledig scherm
Jack Jersey in 1975. FOTO ARCHIEF BN/DESTEM

Topzanger kiest Jack Jersey

ROOSENDAAL - De beroemde, van oorsprong Belgische topzanger Frank Michael (59) gaat vier nummers van Jack de Nijs vertolken Dat bevestigt Monique de Nijs, dochter van de Roosendaler Jack de Nijs die de muziekwereld veroverde als Jack Jersey. Zij behartigt de belangen van haar vader.

Frank Michael is in 1953 geboren als Franco Gabelli in het Italiaanse Parma. Toen hij 3 was verhuisde hij met zijn ouders naar Seraing in de Belgische provincie Luik. Op 21-jarige leeftijd brak hij in Frankrijk door met de singel Je ne peux vivre sans toi. In 1997 werd Frank Michael pas echt een grote naam in de Franse muziek toen hij wereldwijd scoorde met zijn album Toutes les femmes sont belles. Tien jaar geleden bracht hij een eerbetoon uit aan Elvis Presley onder de titel Thank you Elvis. Frank Michael heeft 15 à 20 miljoen albums en singels verkocht.

In 1995 trad Jack de Nijs (1941- 1997) op in dezelfde show als Frank Michael. "Ze raakten aan de praat", vertelt Monique de Nijs. "Frank Michael was en is nog steeds een grote fan van Elvis Presey. Toen mijn vader als Jack Jersey In the still of the night uitbracht, schijnt Frank Michael naar de platenzaak te zijn gerend om de laatste nieuwe van Elvis te kopen. Het bleek tot zijn verbazing Jack te zijn."

Toen de twee zangers elkaar eenmaal kenden, wilden ze samen een duet gaan opnemen. Dat was in 1996. Jack de Nijs was toen echter al ziek. Vlak voordat ze de studio in zouden gaan kon De Nijs niet meer slikken, niet meer praten en zeker niet meer zingen.

Frank Michael heeft daarna succes gehad met de Jack de Nijs-nummers Célina en Blue Brown Eyed Lady. Nu heeft Warner Music France gekozen voor Lonely Me, Juanita, Silvery Moon en Don't Break This Heart. De nummers worden in het Frans vertaald.