Volledig scherm
De herfst, bladeren, en het opruimen daarvan in Nispen. Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Topdrukte met opruimen van laatste bladeren in Roosendaal

ROOSENDAAL - De veegploegen hebben het ontzettend druk woensdag met het opruimen van de laatste bladeren die deze week massaal van de Roosendaalse bomen vallen. 

De overlast door de bladeren moet zoveel mogelijk beperkt worden volgens een woordvoerder van de gemeente, maar we kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn.

Bijna alle bomen verliezen deze weken hun laatste bladeren. De nadruk ligt op het moment bij de gemeente met name bij de hotspots, de plekken waar veel bomen staan. ,,Het is heel lastig om in te schatten voor de veegploegen, maar ze doen hun uiterste best om de straat en voetpaden veilig te houden,” vertelt de woordvoerder.

Bij bepaalde hotspots zijn door de gemeente bladkorven geplaatst waar bewoners zelf hun bladeren kunnen opruimen. Bewoners worden opgeroepen zoveel mogelijk van deze korven gebruik te maken voor de bladeren uit de tuin en paden rond het huis. De korven worden elke week geleegd. 

Volledig scherm
De herfst, bladeren, en het opruimen daarvan in Nispen. Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.