Volledig scherm
Voorzitter van het Zouavenmuseum Gabriël van der Heijde wordt tijdelijk raadslid in Halderberge. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Toos Verschuur verlaat de raad

BOSSCHENHOOFD - Eigenlijk dacht raadslid Toos Verschuur-Geraets (71) de rit wel uit te zitten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart, maar nu vertrekt ze al in oktober. Aanleiding voor haar vroegtijdig afscheid is een verhuizing naar Utrecht. Gabriël van der Heijde volgt haar op.

Volledig scherm
Toos Verschuur verlaat de gemeenteraad van Halderberge.

,,Toos wil wat dichterbij haar familie gaan wonen'', verklaart bestuursvoorzitter Tiemen Wolfs van Progressief Halderberge het vertrek van Verschuur-Geraerts. ,,Haar huis in Bosschenhoofd kwam drie jaar geleden al te koop te staan. De belangstelling was lauw, maar plots kwam er toch een koper. Die trekt op 1 november al in het huis. Toos heeft nog rond gekeken om tot maart iets te huren binnen Halderberge, maar kiest nu toch voor haar kinderen in het midden van het land.''

Verschuur wordt in de raad opgevolgd door de 67-jarige Gabriël van der Heijde, die eerder voor D66 in de raad zat en ook wethouder in de voormalige gemeente Oudenbosch is geweest. Bij de laatste verkiezingen stond Van der Heijde als 23e en lijstduwer op de lijst. Wolfs: ,,Hij was voor vier maanden bereid haar raadslidmaatschap over te nemen. We hebben wel netjes iedereen boven hem op de kieslijst gepolst en erbij gezegd dat Gabriël achter de hand klaar stond. Iedereen ging akkoord.'' Van der Heijde legt gedurende zijn 'invalbeurt' zijn taken als voorzitter van het Zouavenmuseum en de Vereniging Alternatief Goederenspoor neer. Hij stelt zich niet verkiesbaar bij de volgende verkiezingen. Voorzitter Wolfs meldt dat de kandidatenlijst op de algemene ledenvergadering van 20 november wordt vastgesteld.

Toos Verschuur (PvdA) stond in 2001 samen met Van der Heijde (D66) aan de basis van de oprichting van Progressief Halderberge. Later voegde ook de GroenLinks-afdeling zich bij de linkse partij. Sinds 2002 zat Verschuur voor Progressief Halderberge in de raad, vier jaar later werd ze fractievoorzitter.